Poon Hill trekking – Nepal

      Reacties uitgeschakeld voor Poon Hill trekking – Nepal

De afgelopen week liepen wij de Poon Hill trekking in het berggebied ten zuiden van de Annapurna. Deze tocht geeft voortdurend mooie uitzichten op het Annapurnamassief. We sliepen elke nacht in een ander guesthouse, lodge of hotel (of wat daar voor door gaat) langs de route.

's Ochtensvroeg op Poon Hill

’s Ochtensvroeg op Poon Hill

We vliegen, met een klein propje, in 25 minuten van Kathmandu naar Pokhara, om een busrit van ongeveer 6 tot 7 uur te vermijden. Onze gids Keshab en drager Gobal staan bij de airstrip te wachten met een taxi. Althans wat ze hier een taxi noemen, een Suzuki 600. Hoe dan ook, alles wordt er in gepropt en we rijden naar Nayapul (1070 meter). Vanaf hier lopen we in ongeveer 3½ uur naar ons eerste guesthouse in Tikhedhungga (1540 meter). De rijst staat er groen bij en het is warm, heel warm.

Vliegtuigje van Yeti Air in Pokhara

Vliegtuigje van Yeti Air in Pokhara

De Machhapuchhare vanuit Pokhara

De Machhapuchhare vanuit Pokhara

De Poon Hill trekking is een trekking naar de Poon Hill. Dat is een berg van 3210 meter hoog die een werkelijk fascinerend zicht geeft op het hele Annapurnamassief, twee kilometer lang met 6 toppen boven de 7500 meter, met de Annapurna (8091 meter) in het midden. De Annapurna is eerste achtduizender die door mensen werd beklommen, namelijk door een Franse expeditie onder leiding van Maurice Herzorg in 1950. Tevens heb je zicht op de Dhaulagiri (8167 meter), ook één van de hoogste bergen ter wereld.

Het is warm, even afkoelen...

Het is warm, even afkoelen…

De tweede dag lopen we naar Ghorepani (2874 meter). De weg hiernaar toe is steil en gaat langs een stenen trap van maar liefst 3280 treden! Vroeg naar bed en de volgende dag om 5 uur op pad naar de top van Poon Hill. Helaas is het weer niet echt goed, bewolkt, heiïg, dus weinig spectaculair uitzicht. Maar leuk om te doen.

Start van de trekking in Nayapul bij Hotel Buddha

Start van de trekking in Nayapul bij Hotel Buddha

De rijst staat er goed bij in Birethani

De rijst staat er goed bij in Birethani

Dezelfde dag nog dalen we af naar Tadepani (2590 meter). Precies als we hier aankomen breekt het onweer los. Het is koud en ´s avonds kopen we flesjes rum om door de thee te doen. Vervolgens uitstekend geslapen.

Afdalen door de jungle over stenen trappen

Afdalen door de jungle over stenen trappen

De vierde dag is een korte ´wandeletappe´. Tweeënhalf uur afdalen naar Ghandruk (2000 meter), een leuk dorpje met veel hotels en zelfs een streekmuseum. ´s Middags bezocht. Hotel Milan wordt gedreven door de oud-directeur van de plaatselijke primaryschool. Op het mooie terras hebben we tijdens het ontbijt wederom mooi zicht op de Annapurna South en de Hiunchuli.

Ontbijt op terras Hotel Milan met achtergrond de Annapurna South (7219m) en Hiunchuli (6441m – rechts)

De volgende dagen dalen we langzaam maar zeker weer af. Via Tolka (1700 meter) en Dhampus (1698 meter) komen we op de laatste dag uit bij Phedi (1130 meter). Hier staat de taxi al weer klaar en we rijden terug naar Pokhara. Gisteravond hebben we het einde van deze trektocht gevierd met een paar flessen raksi en snacks. Ook voor onze gids en drager zit het seizoen in Nepal er voor dit moment weer op.

Zicht op Dhampus

Zicht op Dhampus

Vanaf het balkon van Hotel Raju in Dhampus

Vanaf het balkon van Hotel Raju in Dhampus