Mutirithia primary school Nairobi

      Reacties uitgeschakeld voor Mutirithia primary school Nairobi

Ervaringen op een basisschool in Nairobi in Kenia.

Kinderen werken met z’n drieën met één boek

Samen werken, omdat er te weinig boeken zijn, is dus een must. Het lezen van Engelse woordjes gaat prima en klinkt geweldig.
Zeven dagen heb ik meegedraaid op een primary school (een basisschool) in Nairobi. Deze school – het Mutirithia Educational Centre – heeft twee kleutergroepen en vervolgens groepen 3 t/m 8. In totaal zitten er 170 kinderen op deze school in de wijk Kasarani. De groepsgrootte varieert van 11 tot 21 kinderen.

Afien in Afrikaanse jurk met ballon

Als dank kreeg ik een echte Afrikaanse jurk en zo werd ik omgetoverd tot een Keniaanse juf. Een ballon als presentje doet het goed.

Mutirithia Educational Centre Kasarani Nairobi

Afien in de schoolbank

Naast een “muzungu” (is Swahili voor een blanke) juf zitten is toch wel heel bijzonder. De kinderen vonden vooral mijn haar heel mooi.

Voorlezen uit de Engelstalige versie van het boek over de Mol…

Mijn lievelingsprentenboek is “De mol die vroeg wie er op zijn kop gepoept heeft.” Dit had ik meegenomen en heb ik voorgelezen in het Engels. Een groot succes!!

Plakken en vouwen van olifanten

Na het boek van “Elmer” ben ik met de kinderen gaan knutselen. Hier hebben ze weinig ervaring mee omdat er meer tijd besteed wordt aan kennisoverdracht; rekenen, taal, alles ‘uit het hoofd’ leren.

De hele school op de foto

De hele school, met de leerkrachten op de achtergrond, voordat mijn afscheidsfeestje werd gevierd. Ik heb op deze manier een geweldige ervaring gehad met het onderwijs in Kenia.