Omloop over de Allgäuer Alpen

      Reacties uitgeschakeld voor Omloop over de Allgäuer Alpen

Marcel, Tony, Hugo, Kees en Maarten verzamelen zich in Oberstdorf. Hotel Gerberhof heeft mooie ‘bergsteigerzimmer’ in de kelder. We gaan een toer maken van een week langs de klassiekers van de Allgäuer Alpen op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Twee ‘oudere’ heren opstap met drie ‘jonge’ gasten.

Maarten, Tony, Kees, Hugo en Marcel voor de Mindelheimer

Zondag de 29e juni gaan we met de bus naar de Kanzelwandbahn in het Klein Walsertal (Riezlern). Met de kabelbaan naar het eindstation. Er is op 15 juli een nieuwe klettersteig geopend: de Zweiländer-Klettersteig Kanzelwand. Een zeer zware klettersteig, die heel veel kracht vraagt, al helemaal omdat we met een volle rugzak voor een toer van een week klimmen. Na de klettersteig lopen we door naar de Fiderepass Hütte. ’s Avonds verliest Duitsland de finale van het Europees voetbalkampioenschap. Verslagenheid en (te) veel ‘Schnapps’.

Op maandag 30 juni willen we over de Mindelheimerklettersteig naar de Mindelheimer Hütte. Als we weg willen gaan is het weer dreigend, donkere wolken en regen. We besluiten om naar de Mindelheimer Hütte te lopen en vandaar een deel van de klettersteig visa versa te doen. Leuk klimmen deze klettersteig.

Op dinsdag 1 juli gaan we over de Strofenpass naar de Rappensee Hütte. Het is prachtig weer. Een rustige loopdag met veel zon en een relaxte lunch. Einde van de middag hevig onweer. De Rappenkopf beklimmen lukt niet meer. Kees, Tony en Marcel doen het de volgende ochtend om 6 uur, voor het vertrek naar de Heilbronnerweg.

Op de graat van de Heilbronnerweg

Woensdag 2 juli gaan we over de beroemde Heilbronnerweg naar de Kemptner Hütte. Dit is werkelijk een fantastische tocht. Kees en ik deden deze eerder (2003). Er ligt nog heel veel sneeuw, zowel in het eerste deel, als in het laatste deel hebben we daar de nodige hinder van. We beklimmen aan het eind ook ‘nog even’ de Mädelegabel (2645 meter), half uurtje klauteren naar boven. Mooi topje.

Tony in de Mindelheimer klettersteig

Op donderdag 3 juli dalen we af naar Oberstdorf. Het smalle dal, waardoor de Sperrbach loopt, ligt nog helemaal vol sneeuw met vieze modder erop. Met vlaggen zijn de looproutes gemarkeerd. In Oberstdorf gaan we met de Nebelhornkabelbaan naar boven. We overnachten in het Edmund Probst Haus, waar als we aankomen de Koninklijke muziekkapel van het Jordaanse staatshoofd staat te spelen. Je maakt wat mee in de bergen…

Laatste avondzon bij de Fiderepas hütte

Vrijdag 4 juli doen we de Hindelanger klettersteig. Het weer is veel minder, het is mistig en het zicht wordt steeds slechter. De klettersteig gaat op en neer en is niet moeilijk, maar wel luchtig en hier een daar maar matig afgezekerd. Voor de eindtop dalen we al af, om niet de laatste berglift naar beneden te missen. In hotel Gerberhof (‘bergsteigerzimmer’) duiken we in het zwembad en de sauna. Mooie week!

Hieronder staan vier filmpjes over de tochten in de Allgäuer Alpen

Klik op het beeld hieronder om de video af te spelen