Op sneeuwschoenen door het Tannheimer Tal

      Reacties uitgeschakeld voor Op sneeuwschoenen door het Tannheimer Tal

We zijn neergestreken in het Tannheimer Tal. Dat ligt in de Allgäuer Alpen op de grens van Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Het is omgeven door prachtige natuur en – weliswaar niet heel hoge, maar wel – imposante bergen.

Schattwald in de sneeuw

Op sneeuwschoenen door het Tannheimer Tal. Eén ding ga je hier zeker vinden en dat is rust. Wij verblijven in Schattwald. Het leven gaat hier in een lage versnelling en de mensen zijn gastvrij. Je kunt hier fantastisch wandelen op sneeuwschoenen en dat gaan we doen. Onze eerste tocht gaat naar de Schönkahler (1688). Het is de afgelopen dag warm weer geweest met veel regen. Op sommige stukken ligt geen sneeuw meer. We starten bij restaurant Zugspitzblick. Eerste deel nog met de sneeuwschoenen op de rugzak.

Afien naar de Schönkahler

Als we de bosweg verlaten gaan ze onder. Mooi open gebied tot aan de voet van de Pirschling (1634 m). Het pad naar de top van deze berg ligt zuidelijk en is sneeuwvrij. Op de top zijn de sneeuwschoenen weer nodig. Dan 50 meter dalen en weer 100 omhoog naar de Schönkahler. Mooie tocht.

Op de achtergrond de Großer Daumen (2280 m)

We rijden naar Bad Hindelang en gaan met de kabelbaan omhoog naar Rodlerhütt’n Gletscherspalte (1320 m). Dan dalen we af naar Café Horn waar we lunchen. Het hoge deel van de afdaling is helemaal besneeuwd, Horn ligt op 980 meter en daar ligt geen sneeuw meer op de weg.

75 Meter lange hangbrug over de Lech

Na de lunch door met een wandeling naar Alp Mitterhaus (1081 m). Vanaf die plek hebben we goed zicht op de forse berg de Großer Daumen (2280 m), het eindpunt van de Hindelanger klettersteig die we jaren eerder deden vanuit Oberstdorf.

Maarten op weg naar de Obere Strindenalp

We maken een toer door het Untere Lechtal waarbij we starten in Forchach. Eerst passeren we een 75 meter lange hangbrug, je waant je in Nepal. Het dal is mooi. Zonder sneeuw.

Afien op weg naar de Obere Strindenalp

De laatste dag sneeuwt het de hele dag. We gaan naar de Obere Strindenalp (1682 m). We parkeren bij de Haldensee. De sneeuw is bar en boos. In no time is het spoor dat we trokken door onze sneeuwschoenen weer dicht gesneeuwd. Mooie tocht, maar door de sneeuw geen uitzicht.

Samen naar de Obere Strindenalp

Informatie

Gids
Herbert Mayr. Winterwandern Allgäuer Alpen. 50 Wander- und Schneeschuhtouren. Bergverlag Rother

Winterwandern Allgäuer

Kaart
KOMPASS-Wanderkart Tannheimer Tal (WK 04)

Kompass kaart Tannheimer